70 ON VAIN NUMERO

Ohjaaja: Johanna Vuoksenmaa

Maa: Suomi

Vuosi: 2021

Kesto: 1.42

Kielet: suomi / tekstitetty englanniksi

Alkup. nimi: 70 on vain numero

Kategoria: , , ,

Johanna Vuoksenmaan ihastuttavassa, vauhdikkaassa kertomuksessa fiktiivinen iskelmätähti Seija Kuula (valovoimainen Hannele Lauri) kohtaa biisintekosessioissa nuoren, hurmaavan Laurin ja kaksikon välille syntyy romanssi. Itsenäinen, viihdealan tiimellyksessä kouliintunut laulaja hakee hetken paikkaansa uudessa suhteessa, mutta antautuu lopulta rakkauden vietäväksi.

Toisin kuin elokuvan nimi yrittää vakuuttaa, tuo ikäero myös päähenkilöiden välille väistämättä kitkaa, kun Lauri kertoo Seijalle haaveestaan saada lapsia. Toiminnan naisena Seija keksii asiaan ratkaisun ja kuvioon lisätään laulajan ystävä ja stylisti Shanella. Yllättäviä lisäkierroksia draamaan tuo Laurin äiti, joka pakottaa Seijan kohtaamaan oikukkaan menneisyytensä.

Vanhemman miehen ja nuoren naisen välinen romanttinen suhde on elokuvahistoriassa niin parkkiintunut kaanon, että sen dominanssiin saattaa herätä vasta todistaessaan elokuvaa, joka kääntää sukupuoliroolit ylösalaisin. Siksi 70 on vain numero tarjoaa tilannekomiikkaa pursuavan viihde-elokuvan lisäksi toivotun tarinan uudenlaisista suhde- ja perhemalleista. (Venla Aho)