A MOMENT IN THE REEDS

Ohjaaja: Mikko Mäkelä

Maa: Suomi, Iso-Britannia

Vuosi: 2017

Kesto: 1.48

Kielet: suomi, englanti / tekstitys englanniksi ja suomeksi

Alkup. nimi: A Moment in the Reeds

Kategoria: , ,

Yöksi kääntyvä lämmin kesäilta. Tuulenvireessä kaartuvat kaislat. Mökin kuistilla kohtaavat katseet. Suviyön kiihkosta höyrystyvät mökin ikkunat. Onhan näitä kesäyön lemmentarinoita meillä nähty, tuumaatte kenties. Mutta mitä jos lemmentarinan osapuolet ovatkin molemmat miespuolisia?

HLBTIQ-teemaiset elokuvat ovat olleet Suomen määrällisesti pienessä elokuvatuotannossa auttamatta paitsiossa, näkyvimpänä poikkeuksena Tom of Finland. Mikko Mäkelän ohjaama, Savitaipaleella kuvattu suomalais-brittiläinen yhteistuotanto on mallikas askel kohti tämän tyhjiön täyttämistä.

Pariisissa kirjallisuutta opiskeleva Leevi (Janne Puustinen) palaa Suomeen auttamaan isäänsä (Mika Melender) kesämökin remontoinnissa. Isä on pestannut apumieheksi syyrialaisen pakolaisen Tareqin (Boodi Kabbani), jonka kanssa Leevi tuntuu päivien – ja öiden – kuluessa löytävän yhteisen kielen paremmin kuin jurottavan isänsä seurassa.

Elokuva sai ensi-iltansa viime lokakuussa Lontoon BFI Film Festivalilla, ja se on ehtinyt ihastuttaa ennen Suomen kankaille saapumistaan jo kymmenillä ulkomaisilla elokuvajuhlilla. (LH)