AURORA

Ohjaaja: Miia Tervo

Maa: Suomi

Vuosi: 2019

Kesto: 1.46

Kielet: suomi, englanti, persia / tekstitys englanniksi

Alkup. nimi: Aurora

Kategoria: , ,

Suomifilmin raikas uusi ääni Miia Tervo käsikirjoittaa itse teoksensa ja on aito elokuvanluoja. Aurora ei jää pelkäksi tarinan ja henkilöhahmojen summaksi. Romanttinen sanomakomedia on ilmava, poukkoileva ja katsojaan luottava. Se ärsyttää, kutittaa ja töksäyttää. Aurora ottaa alatyylistä vauhtia ja kohoaa kuvarunouteen. Kohtaukset näytetään ovelasta kulmasta. Katsojaa pidetään varpaillaan. Elokuva kasvaa impressionistisista häivähdyksistä kiinteäksi muotokuvaksi tiensä löytävästä naisesta.

Amir Escandari esittää maahanmuuttajaa, jonka on löydettävä ”kantasuomalainen” puoliso. Näin tytär Azar saisi jäädä Suomeen. Kauneushoitolan Aurora sukeltaa syvälle bilettämisen, normaalina pidetyn elämäntavan suohon, ennen kuin varoituskellot soivat.

Nimiroolin Mimosa Willamo huokuu hankea, tupakansavua ja pakokaasuja vasten samaa glamouria kuin John Cassavetesin superblondi Gena Rowlands. Selviytymistarinoissakin on yhtäläisyyksiä. Miia Tervo kuljettaa sattumalta sivuavia, yhteen hankautuvia ja toisiaan vasten hioutuvia juonenlankoja taitavasti. (HB)