BADDING

Ohjaaja: Markku Pölönen

Maa: Suomi

Vuosi: 2000

Kesto: 1.43

Kielet: suomi / karaoketekstitys suomeksi

Alkup. nimi: Badding

Kategoria: , , ,

Herkkä, julkisuutta pakoileva ja jumalten kieltä laulava artisti Badding, hänestä hyötyä etsivät manageri Frans Hilton, aina vaan uusia elämyksiä vaativa intohimoinen yleisö, vanhojen kotikontujen reilu kaveri Ossi ja rakas oma tukipilari Paratiisissa, äiti kotimökissään.

Nämä henkilöhahmot ovat keskeisimpiä toimittaja Heikki Metsämäen ja elokuvaohjaaja Markku Pölösen käsikirjoittamassa Badding-elokuvassa.

Teos on satu 1970–80-lukujen kirkkaimmasta suomalaisesta iskelmätähdestä. Rauli Somerjoki (1947–1987) oli sangen epätodennäköinen supertähti: Hän ei ollut lainkaan naistenmies eli rockikukko – Fiilaten ja höyläten -biisi oli hänestä jopa vastenmielinen – eivätkä raha ja maine auttaneet lainkaan siirtämään jännitystä taka-alalle, kun piti nousta lavalle. Edes kavereiden antama lempinimi Badding ei kuvaillut häntä kunnolla, vaikka hän valitsikin mahdollisuuden piileskellä salanimen takana.

Badding-elokuva, ja pääosaa näyttelevä hätkähdyttävän hyvä Janne Reinikainen, piirtävät artistista herkän ja sympaattisen muotokuvan. Hieno on myös rempseä ja ambivalentti ystävä Peter Franzén, jonka motiivit eivät aina ole selkeitä.

Tähdet, tähdet, luoksenne tahtoisin pois. Tähdet, tähdet, silloin mun helpompi ois”, laulaa festareiden yleisö katsoen yön aurinkoa, joka tähtinä loistaa pienistä rei’istä ison teltan katossa. (IS)