CHRISTMAS ON EARTH

Ohjaaja: Barbara Rubin

Maa: Yhdysvallat

Vuosi: 1963

Kesto: 0.29

Kielet: ei dialogia

Alkup. nimi: Christmas on Earth

Kategoria: , , , , ,

Jack Smithin Flaming Creatures (1963) oli Barbara Rubinin lempielokuva, joka ”kaikkien tekopyhien teeskentelijöiden pitäisi nähdä”. Christmas on Earth oli Rubinin vastaus Smithin huutoon uuden amerikkalaisen elokuvan missiossa. Rituaalinomainen elokuva kuvaa suorasukaisesti lihan iloja newyorkilaisessa vuokra-asunnossa.

Elokuvan muoto oli aikaansa nähden poikkeuksellinen. Se on Rubinin ohjeistuksen mukainen tuplaprojisointi, jossa toinen kuva on pienempänä toisen sisällä, koneenkäyttäjä värjää mustavalkoisia kuvia värikalvoilla improvisoiden, ja mykkiä filmikeloja säestää saliin ajettu kovaääninen pop-musiikki.

Allen Ginsberg näki elokuvan tuoreeltaan, ja huokaisi tiettävästi lamaantuneena, että Rubin on onnistunut vangitsemaan elokuvaansa samat asiat kuin hänen Huuto-runonsa,mutta paljon väkevämmin kuin hän paperille.

Rubinin haaveena oli megalomaaninen ei-kaupallinen kokopitkä kollektiivielokuva ”kaiken tarkoituksesta”, Christmas on Earth Continued. Tämän jatko-osan käsikirjoitus oli valmiina, samoin kuvauspaikat Irlannissa etsittyinä. Rubin lähestyi lapsuuden sankariaan Walt Disney’ä, josko tämä olisi kiinnostunut tuottamaan sen. Roolitus olisi ollut ennennäkemätön: pääosassa Jean Genet joulupukkina, muissa rooleissa William Burroughs, Marianne Faithfull, Salvador Dalí, Kenneth Anger, Pablo Neruda, John Lennon, Donovan, Pier Paolo Pasolini jne. (MT)