IKUISESTI MOSKOVA

Ohjaaja: Virva Kunttu, Vuokko Kunttu

Maa: Suomi

Vuosi: 2020

Kesto: 0.13

Kielet: suomi / tekstitetty englanniksi

Alkup. nimi: Ikuisesti Moskova

Kategoria: , , ,

Kaurismäen veljesten osaomistama Andorran kulttuurikompleksi toimi Eerikinkadulla yli 25 vuoden ajan lukemattomien fiktioiden ja tosielämän kohtaamisten näyttämönä ja katalyyttinä. Corona Barin kainalossa sijainneen Kafe Moskovan glooriaa jo nimellään suitsuttava lyhytelokuva on nostalgisen romanttinen kunnianosoitus tuolle ”Eerikinkadun korkeimmalle akatemialle”.

Nuori Timo (Mikael Karkkonen) kaipaa entisaikojen sykähdyttävää romanssia, mutta löytää Tinderistä lähinnä suorituskeskeisiä neitoja, jotka eivät arvosta edes Timon lempikuppilaa. Moskovan tiskillä Timon katse osuu salaperäiseen Johannaan (Reetta Koskinen), joka tuntuu olevan hänelle täydellinen. Rakkauden tiellä on vain yksi este.

Edellisellä elokuvallaan Star Shaped Scarilla laajaa huomiota herättäneet Virva ja Vuokko Kunttu tekivät pikaisia luovia ratkaisuja seuraavan elokuvansa aiheesta kuultuaan, että rakastettu kulttuurimiljöö purettaisiin pois jälleen yhden hotellin tieltä. Aikaa elokuvantekoon oli puolisen vuotta ja viimeisiä tunnelmakuvia kuvattiin kesäkuussa 2019, kun Coronan biljardipöydät oli jo kannettu pois. Ikuisesti Moskova osuu romanttisessa nostalgiassaan katsojan sammumattomaan menneen kaipuuseen, jonka voinee ylittää puhtaasti vain yliluonnollisin keinoin. (Liina Härkönen)