ILOSIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA

Ohjaaja: Tiina Lymi

Maa: Suomi

Vuosi: 2018

Kesto: 1.58

Kielet: suomi / tekstitys englanniksi

Alkup. nimi: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Kategoria: ,

Tiina Lymi tuo Tuomas Kyrön tekstien hahmon tähän mennessä onnistuneimmin valkokankaalle. Aiemmin naiset jäivät sympaattisesti kuvattujen miesten rinnalla riivinraudoiksi. Nyt ei lasketa varman päälle eikä täytetä laiskasti suosikkibrändille asetettuja odotuksia.

Ilosia aikoja on sydämeenkäyvä kertomus sukupolvien yli kurottavasta perheyhteydestä. Keskiössä on nimihenkilön nuoremman pojan Pekan (Jani Volanen) ja tämän tyttären Sofian (Satu Tuuli Karhu) tarina. Tyttö tekee lähtöä Princetonin yliopistoon, mutta hänellä on salaisuus tai kaksi. Kunnianhimoinen isä ja etäinen äiti (Elina Knihtilä) eivät rohkaise avautumiseen. Lohduttaisiko synkkämielinen, kuolemaansa petaava pappa?

Ohjaaja on poiminut näyttelijät käsin. Satu Tuuli Karhun tunteet sykkivät elohopeamaisina, häkellyttävinä ja lämpiminä. Jani Volasen räikeys hakee voiman kärjistyksistä, mutta tulkinta pysyy notkean näyttelijän hyppysissä. Heikki Kinnunen ojentaa nimiosassa viestikapulaa nuoremmilleen. Näyttelijän rytmi on erehtymätön. Aina ei sanoja edes tarvita, kun liike kantaa ajatuksen eteenpäin. (HB)