MOULIN ROUGE!

Ohjaaja: Baz Luhrmann

Maa: Australia, Yhdysvallat

Vuosi: 2001

Kesto: 2.07

Kielet: englanti, ranska, espanja / tekstitys suomeksi ja ruotsiksi + karaoketekstitys englanniksi

Alkup. nimi: Moulin Rouge!

Kategoria: , ,

Tärkeintä on rakkaus, mutta älä koskaan rakastu. Siinä Moulin Rouge! -elokuvan motto. Punaisen tuulimyllyn siivet halkovat Pariisin yötä. Kuin kellon kiihtyneet viisarit ne muistuttavat rakastavaisia lopun lähestymisestä – minkälaisen lopun, se onkin monen kujanjuoksun päätös. Ennen kuin sinne asti päästään, koetaan intohimoa, hellyyttä ja kaipuuta – sekä niiden ikiomia vastakohtia: vihaa, kostonhimoa ja epätoivoa.

Australialainen ohjaaja Baz Luhrman rakastaa glamouria, säihkettä ja melodraamaa, niinpä Moulin Rouge! on ollut hänelle nappiin osunut valinta. Teos on ihana sekoitus Alexandre Dumas nuoremman kirjoittamaa Kamelianainen-klassikkoa, taiteilija Henri de Toulouse-Lautrecin viettelevän syntistä kuvamaailmaa, burleskia, poppia, tangoa ja rockia. Nähdäänpä sopassa ilkikurinen häivähdys bollywoodistakin.

Nicole Kidman ja Ewan McGregor ovat söpö pääpari, mutta hieno on sivuosien kavalkadikin. Jim Broadbent jämäkkänä mutta herkkänä teatterinjohtaja Zindlerinä, Richard Roxburg ilkeänä aatelisnilkkinä, joka luulee voivansa ostaa rakkautta ja Jacek Koman unisena, mutta mitä parhaiten tanssivana argentiinalaisena, ovat upeita karikatyyrejä.

Koska kyse on karaokenäytöksestä, syntyy suuri ilo siitäkin, miten nyt päästään laulamaan Christina Aguileran, David Bowien, Pinkin, Lil’ Kimin, Bonon ja jopa Rufus Wainwrightin kanssa. (IS)