MY SEX LIFE… OR HOW I GOT INTO AN ARGUMENT

Ohjaaja: Arnaud Desplechin

Maa: Ranska

Vuosi: 1996

Kesto: 2.58

Kielet: ranska / tekstitys englanniksi

Alkup. nimi: Comment je me suis disputé... (ma vie sexuelle)

Kategoria: ,

Paul Dédalus kirjoittelee väitöskirjaa pienessä pariisilaisyliopistossa ja saa vastentahtoisesti opetustehtäviä. Mieluummin hän vain seurustelisi Estherin kanssa, kuten on tehnyt kymmenen vuotta, ja samat kymmenen vuotta hän on yrittänyt myös päästä tästä eroon. Pari vuotta sitten hän on tavannut toisen naisen ja heillä on ollut lievää suhinaa. Ongelma on siinä, että nainen on kihloissa Paulin parhaan ystävän Nathanin kanssa, eikä Paulille sovi poimia naista ystävältä.

Näin alkaa Arnaud Desplechinin useita hienoja elokuvia tuottanut suhde näyttelijä Mathieu Amalricin kanssa, milloin Paul Dédaluksena, milloin Ismaëlina, milloin aivan muun nimisenä. Paul Dédalus esiintyy Eräässä joulutarinassa keskenkasvuisena poikana. Näin Desplechin liittää useat elokuvansa samaan saagaan, jolla on hajanaisen perhetarinan luonne.

Sitä Paulkin haluaisi, perustaa perheen, mutta äärimmäisen hapuilevasti. Se mitä hän on saavuttanut – tietty asema yliopistolla, vakiintunut naissuhde – ei miellytä; sitä mitä hän kaipaa – mikäli nuo kaipuun kohteet ovat edes kunnolla hahmottuneet – ei löydy. Viattomilla lapsensilmillään hän katsoo kohti katsojaa: mikä elämässä on vialla, kun se hänen kohdallaan on niin vaikeaa? Tähän Desplechin ei tietenkään ole ajatellutkaan vastata! (VpM)