ONKO SULLA NÄLKÄ?

Ohjaaja: Teemu Niukkanen

Maa: Suomi

Vuosi: 2019

Kesto: 0.12

Kielet: suomi

Alkup. nimi: Onko sulla nälkä?

Kategoria: ,

Toronton ensi-iltansa jälkeen suoraan Sundancen elokuvajuhlille jatkanut Onko sulla nälkä? on vieläkin nopeatempoisempi kuin ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Niukkasen edellinen lyhytelokuva Saatanan kanit (2017). Vuosien kokemus palkittuna musiikkivideo- ja mainosohjaajana on opettanut Niukkasen fileeraamaan töistään läskit pois, jolloin turhaa hukkatilaa ei ääni- tai kuvaraidalla sallita.

Hulvaton musta komedia kertoo taksikuski Merjasta (Pirjo Lonka), joka on huolestunut teini-ikäisestä pojastaan (Matvei German). Merja epäilee poikansa pitävän pojista, joten hän yrittää epätoivoisesti saada tähän kontaktia ja löytää jälkikasvulleen seuraa käyttäen uutta bongo-appiä.

Kuten Niukkasen aikaisempi lyhtyelokuva Saatanan kanit, joka kertoi keski-ikäisen Raimon ahdistuksesta seksikultin muutettua hänen naapuriinsa, myös Onko sulla nälkä? ammentaa menestyksekkäästi huumoria suomalaisista ennakkoluuloista ja vainoharhaisuudesta. Lisäksi se onnistuu kuvaamaan koskettavasti vanhemman huolta lapsestaan.

Tänä vuonna Jussi-ehdokkaana oleva elokuva sai aikaisemmin jo Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun erikoispalkinnon. Palkintoraati kuvaili elokuvan tarkkailevan ”perhe-elämää ja sosiaalisia suhteita älykkäästi, kekseliäästi, sydämellä, ja tunnistaen arjen absurdiuden”. (OK)