PIKKU PRINSSI

Ohjaaja: Mark Osborne

Maa: Ranska, Kanada, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Saksa

Vuosi: 2015

Kesto: 1.48

Kielet: suomi / ei tekstitystä

Alkup. nimi: Le Petit Prince

Kategoria: , , , ,

Antoine de Saint-Exupéryn klassikko onnistuneena koko perheen animaationa. Mark Osborne ohjaa uskollisena alkuteokselle, mutta ottaa kehyskertomuksessa oivallisia vapauksia.

Pikku prinssi ei ole vain lasten satu. Sen kaikenikäisille sopivasta elämänfilosofiasta pysyy paulocohelous kaukana. Filmin vivahteikas animaatiotekniikka tavoittaa osuvasti tarinan ytimen. Kirjan piirrosjälki on tunnistettavissa, mutta elokuvallisin kosketuksin. Sadun tutut hahmot ja paikat heräävät henkiin ymmärtävässä, riemullisessa tulkinnassa.

Prinssi itse on varttunut nuorukaiseksi, hänen löytämänsä lentäjä on nyt vanhus. Kehyskertomuksen pääosassa on kahdeksanvuotias tyttö, jonka elämän äiti on pannut kellontarkkaan järjestykseen. Syntymäpäivä merkitään excel-taulukkoon ja ystäville varataan puoli tuntia viikossa. Rentoutta, tunnetta ja mielikuvitusta tyttö oppii lentäjänaapurilta.

Pikku prinssi ei teatterikierroksella menestynyt. Julisteestakaan ei välity animaation rikas ilme eikä siihen kiteydy seikkailun suuri sydän. Mutta elokuva on loistava: animaation ilme on rikas ja seikkailulla suuri sydän. Loppupuolen toiminnallisessa osuudessa riittää vauhtia ja viihdettä. K7-ikärajan animaatio äityy paikoin painajaismaiseksi. Häikäisevää visuaalisuutta saattelee yhtä viimeistelty äänimaailma. Heikki Kossi, Pietu Korhonen ja Toivo Kallio osoittavat taitonsa foley-tehosteissa. (HB)