SARAH PLAYS A WEREWOLF

Ohjaaja: Katharina Wyss

Maa: Sveitsi, Saksa

Vuosi: 2017

Kesto: 1.26

Kielet: ranska, sveitsinsaksa / tekstitys englanniksi

Alkup. nimi: Sarah joue un loup garou

Kategoria: ,

Mitä se on kun ihmisen sisällä on selittämätön raivo, joka etsii ulospääsyä lukkiutuneessa ympäristössä? Tarina vyöryy kuin Wagnerin alkusoitto Shakespearen tikarin iskeytyessä Julian rintaan. Kohtaus kohtaukselta yhä uusia muotoja löytäen Katharina Wyssin kerronta syventää taidokkaasti päähenkilönsä yhä uhatumpaa reviiriä.

Teini Sarah (Loane Balthasar) etsii paikkaansa ja ilmaisukanavaa tunteilleen. Taide ja kirjallisuus antavat nuorelle naiselle keinot jäsentää todellisuutta. Silti kukaan muu ei tunnu ymmärtävän häntä saatika olemaan valmis kuuntelemaan. Ulkopuolisuus saa suuret tarinat sekoittumaan sepitteisiin, kunnes koulun teatterityöpajasta muodostuu Sarahin tunteiden näyttämö, keino selviytyä, ainoa paikka jossa sisäinen peto pääsee valloilleen ja löytää todellisen voimansa.

Missä kulkee raja, kuuluuko peto häkkiin? Sarahin unelmat sekoittuvat painajaisiin ja hiljalleen porvarikodin verhojen takaa näyttäytyy perverssin salaisuuden näyttämö. Aivan kuin nuori nainen liikkuisi vaarallisella kentällä, maailmassa, joka sietää hänen tarpeensa niin kauan kuin hän pysyy vakiintuneissa normeissa, eikä varsinkaan uhmaa perheen patriarkkaa. Maailma ei ehkä ole valmis mutta Sarah was here. (MM)