STAR SHAPED SCAR

Ohjaaja: Virva Kunttu, Vuokko Kunttu

Maa: Suomi

Vuosi: 2018

Kesto: 0.12

Kielet: suomi / tekstitys englanniksi

Alkup. nimi: Star Shaped Scar

Kategoria: , , ,

Varsinaiset yleisöhitit ovat valitettavan harvassa suomalaisella lyhyt- ja dokumenttielokuvan kentällä. Tällaiseksi yllätysmenestykseksi voi kuitenkin kiistämättä laskea Vuokko ja Virva Kuntun lyhytdokumentin Star Shaped Scar, joka kertoo Jasmin Britneystä, ”Vuosaaren prinsessasta”. Tätä kirjoitettaessa 12-minuuttinen elokuva kolkuttelee Ylen Areena-palvelussa jo huikeaa 400 000 katsomiskerran rajaa.

Jasmin rakastaa kaikkea vaaleanpunaista ja glitteriä sekä tonnien hintaluokassa kulkevia Christian Loboutinin kenkiä. Hänen kauneusihanteensa on Barbie; mitä enemmän pakkelia ja blingiä, sen parempi. Sitten Jasmin paljastaa elämästään jotain, mikä vinksauttaa katsojan ennakkoluulot päälaelleen ja on täyttänyt internetin keskustelupalstat pohdinnoilla elämän tarkoituksesta.

Star Shaped Scar lienee katsotuin ja puhutuin suomalainen lyhytelokuva sitten veronalennuskuvien aikakauden, ja se sai myös ammattipiirien arvostuksen voittaessaan viime Jussi-gaalassa vuoden parhaan lyhytelokuvan Jussin. (LH)