TIIKERI

Ohjaaja: Mikko Myllylahti

Maa: Suomi

Vuosi: 2018

Kesto: 0.10

Kielet: suomi / tekstitys englanniksi

Alkup. nimi: Tiikeri

Kategoria: , , ,

Punainen Lada heittelehtii talviyönä omakotitaloalueella. Kaksi humalaista miestä parkkeeraa auton hutiloidusti. Markus (Jarkko Lahti) rymistelee sisään taloon ja herättää sekä äidin (Minna Kivelä) että poikansa (Miku Yli-Tepsa). Isän känninen örvellys eskaloituu ja haulikko otetaan esiin.

Elokuvatekijä ja runoilija Mikko Myllylahden uusin lyhytelokuva Tiikeri sai ensi-iltansa tänä vuonna Cannesissa Semaine de la critiquen ohjelmistossa. Myllylahti oli toinen menestyksekkään Hymyilevä mies -elokuvan käsikirjoittajista, joten paluu Cannesin punaisille matoille on varsin luonteva.

Tiikeri on kaiken kaikkiaan erittäin taidokasta jatkoa Myllylahden uralla. Kourallisista lyhtyelokuvia se on hänen täyteläisin luomuksensa. Se on runollisen kiehtova, olematta kuitenkaan epäselvä; mystinen olematta hämmentävä. Elokuva soljuu vaivaamattomasti eteenpäin ja pitkät kamera-ajot pitävät katsojaa otteessaan. Käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus ja näytteleminen ovat lyhytelokuvan taidetta parhaimmillaan – pelkistettyä, kiteytettyä ja tunnelmallista. (OK)