VINSKI JA NÄKYMÄTTÖMYYSPULVERI

Ohjaaja: Juha Wuolijoki

Maa: Suomi

Vuosi: 2021

Kesto: 1.25

Kielet: suomi

Alkup. nimi: Vinski ja näkymättömyyspulveri

Kategoria: , , ,

Hömpstadin kaupunkia piinaa rikollisaalto. Samaan aikaan nuori Vinski (Kuura Rossi) yrittää saada uusia ystäviä, mutta joutuu kiusaamisen kohteeksi. On koulun viimeinen päivä ennen kesälomaa ja kaiken lisäksi Vinskin syntymäpäivä.

Kun Vinskin äidin (Pirjo Heikkilä) konditoriaputiikki ryöstetään, äiti päättää hyväksyä turvallisuusmiehen (Mikko Leppilampi) tarjouksen ja asennuttaa yrityksensä tiloihin turvajärjestelmän. Samoihin aikoihin Vinski tutustuu vanhaan apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa hänelle näkymättömyyspulveria. Sen avulla Vinski voisi auttaa kaupunkia ja pistää roistot kuriin. Taika-aine antaa myös voiman, jonka avulla kävellä seinien läpi.

Tuleeko Vinskistä kaupungin supersankari ja mitä tapahtuu silloin rosvokoplalle? Entä onnistuuko Vinski pitämään taikapulverin salaisuuden itsellään? Sadunomaisessa elokuvassa ilmenee kaikuja Jali ja suklaatehtaan tai Harry Pottereiden kaltaisista klassikoista, vaikka elokuva sopii nuoremmillekin. Ja kun Vinski alkaa pistämään roistoja likoon, mieleen tulee Yksin kotona.

Elokuva pohjautuu Simo Puupposen eli Aapelin vuonna 1954 julkaisemaan Koko kaupungin Vinski -kirjaan. (Joonas Nykänen)