YÖSYÖTTÖ

Ohjaaja: Marja Pyykkö

Maa: Suomi

Vuosi: 2017

Kesto: 1.26

Kielet: suomi / tekstitys englanniksi

Alkup. nimi: Yösyöttö

Kategoria: ,

Yösyötön simppeli, mutta liikkuva asetelma sekä oivallinen näyttelijäryhmä takaavat nautittavan puolitoistatuntisen. Mies yksinhuoltajana ei ole loppuun kulutettu aihe Suomessakaan. Pia-vaimolle (Ria Kataja) synnytys ei ole se omin juttu. Eikä itse vauva, perhe tai avioliittokaan. Neuvolan täti ja sosiaalihuollon setä nikottelevat, kun isä Antti ja lapsi jäävät kahdestaan kotiin.

Eve Hietamiehen romaaniin perustuva naapurustokomedia on Petteri Summasen kaivattu paluu päärooleihin. Näyttelijällä on tomhanksmaista maskuliinista pehmeyttä, avoin jokamiehen olemus ja armoitettu komiikantaju. Antti kaipaa koti-isänä apua ja seuraa sekä seksiä, mutta suusta kuuluu vain: Ei tässä mitään!

Loppu Yösyötöstä on väärinkäsitysten komediaa, mutta senkin seurassa viihtyy. Hauska vuoropuhelu on rytmisesti tarkkaa. Marja Pyykkö poimii arjesta huumoria ja valitsee kertovia kuvia – vauvankin näkökulmasta. Äidin ratkaisu vaikuttaa synnytyksenjälkeiseltä masennukselta, mutta sitä ei painoteta. Näyttelijä Ria Katajan melkein sanaton, kompromisseihin taipumaton tulkinta jää mieleen. Äiti on kepeän isäkomedian vakava, hallittu juonne. (HB)