AMMATTILIITTO PRO RY:N PANEELI

Elämää suurempi tarina

Keskustelemassa ohjaaja Hanna Bergholm, näyttelijä Saara Kotkaniemi, Ammattiliitto Pron yhteiskuntasuhdejohtaja, filosofi Maria Mäkynen sekä Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, moderaattorina Mika Rönkkö (Sodankylän elokuvafestivaali ry).

Ammattiliiton Pron elokuvasarjassa kilpailuyhteiskunnan suorituspaineet tihkuvat läpi tyttöjen ja nuorten vapaa-aikaan (Alli Haapasalon Tytöt tytöt tytöt) tai kiehuvat yli näennäisen onnellisessa keskiluokkaisessa perheidyllissä (Hanna Bergholmin Pahanhautoja). Nuoret suorittavat nyky-yhteiskunnassa elämää; jopa omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta on tullut suoritus.

Keskustelussa pureudutaan sarjan elokuvien nostamiin suuriin teemoihin, jotka näkyvät myös ja erityisesti työelämässä. Työn murros on dramaattisella tavalla murtanut perinteisen palkkatyön mallin, työelämän ja vapaa-ajan rajat hämärtyvät. Työelämän kasvava ilmiö on työuupumus, usein masennusdiagnoosilla.

Kannattaisiko ratkaisuja ja turvaa etsiä tutulta suunnalta, yhteisöllisyydestä? Tyttöjen ja nuorten, ja meidän kaikkien ystävyydestä ja yhteisöllisistä turvaverkoista, välittämisen kulttuurista myös työpaikalla. Kuten Einari Paakkasen Karaokeparatiisin karaokejuontaja Evi, joka haluaa halata ihmisten tuskan pois ja yhdistää rakkauden ja menetyksen tarinat, joita kerrotaan heidän sydämensä laulun kautta.

lauantaina 18.6. klo 16:15–17:00, Pieni teltta