15.5. – Kotimaisten elokuvantekijöiden keskustelu: Tekijä, teos ja yleisö

Tekijä, jolla on sanottavaa, tarvitsee yleisön. Näyttelijä Eeva Litmanen oli rakastettu teatteri- ja kuunnelmanäyttelijä, kun tv- ja elokuvaroolit nostivat hänet koko kansan tähdeksi. Palkittu ohjaaja Dome Karukoski oli saanut monta kansainvälistä kutsua, kun hän lopulta lähti maailmalle ohjaamaan Tolkienia.

Erilaiset kulttuurit kohtaavat Miia Tervon ensimmäisessä näytelmäelokuvassa Aurora (2019) ja Reetta Huhtasen ensimmäisessä pitkässä dokumenttielokuvassa Aatos ja Amine (2019). Molemmat uutuuselokuvat kiertävät maailmalla. Ohjaaja Pirjo Honkasalon teokset ovat jo pitkään levinneet Suomen rajojen ulkopuolella.

Miten yhä suurempi menestys vaikuttaa työntekoon? Entäpä kansainväliset odotukset? Kansainvälistyvätkö tarinat entistä luonnollisemmin tänään ja miten kansainväliset rahoituskuviot vaikuttavat sisältöön? Mikä on kotimaisen ja kansainvälisen yleisökontaktin merkitys tekijän luovuudelle?

Keskustelua vetää tuttuun tapaan Yle Draaman vastaava tuottaja Liselott Forsman. Kotimaisten tekijävieraiden keskustelutilaisuus järjestetään Pienessä teltassa lauantaina 15.6. klo 13.45–14.45. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.