Lastenelokuvanäytökset

Sodankylän elokuvajuhlien lastenelokuvanäytökset tarjoavat hilpeää menoa perheen pienimmille sekä animaatiotaiteen aakkosia varttuneemmille katsojille – aidoilta filmikopioilta totta kai!

Perinteisten lastennäytösten lisäksi ohjelmistossa on tarjolla muitakin lapsille suunnattuja elokuvia. Kiwi Christmasissa joulupukki lähtee lomalle Uuteen-Seelantiin. Supermarsussa seikkailee Paula Norosen suosittujen lastenkirjojen sankari. Pikku prinssi on koko perheen animaatiosovitus rakastetusta klassikkotarinasta.

 

LASTENNÄYTÖS 1: SYÖMÄÄN!

Perjantaina 15.6. klo 10.30 @ Kitisenrannan koulun auditorio (3€)

Ensimmäisessä lastennäytöksessä nautitaan ruoka-aiheisista lyhyistä animaatioelokuvista 1960–1980-luvuilta! Luvassa on erään perunan tarina, kertomus kananmunasta, joka haaveilee kuoriutuvansa, jännittävä satu vitamiinivarkaista, kananmunakäsikranaatteja valmistavan leipurin tarina sekä piparkakkurakkautta.

 

LASTENNÄYTÖS 2: PIKKUELÄIMIÄ JA POIKASIA

Perjantaina 15.6. klo 15.30 ja lauantaina 16.6. klo 10.30 @ Kitisenrannan koulun auditorio (3€)

Toisessa lastennäytöksessä seikkailevat pikkupöllöt, sumuharsossa harhaileva siili, Mikki Hiirien anarkistisempi versio, bananeeja mussuttava apinanpoikanen, pikkuruinen kastemato sekä joukko hysteerisiä metsäneläimiä.

 

LASTENNÄYTÖS 3: MERIROSVOSEIKKAILU

Lauantaina 16.6. klo 15.30 @ Kitisenrannan koulun auditorio (3€)

Kolmas lastennäytös on omistettu voimatyttö Peppi Pitkätossulle. Peppi Pitkätossu seitsemällä merellä (1970) on Pepin seikkailuista se kaikkein hauskin ja vauhdikkain. Eteläiselle Tyynellemerelle sijoittuvan merirosvoseikkailun nimiosassa temmeltää valkokankaan alkuperäinen voimatyttö Inger Nilsson.

 

KIWI CHRISTMAS

Pe 15.6. klo 12:15 @ Pieni teltta (9€)

Kiwi Christmas on eloisa ja mielikuvituksellinen lastenelokuva Uudesta-Seelannista. Joulupukki (Kari Väänänen) kyllästyy vuosi vuodelta kasvavaan joulua ympäröivään kaupallisuuteen ja pakenee kesälomalle Uuteen-Seelantiin. Hän tutustuu paikalliseen kriisissä vellovaan perheeseen ja he päätyvät auttamaan toisiaan ongelmiensa kanssa. Lapset tunnistavat muukalaisen pukiksi, mutta saarivaltion toilailevat viranomaiset kehittävät tästä aivan toisenlaisia epäilyjä. Tärkeäksi kysymykseksi nousee; saadaanko Joulupukki palaamaan töihin jouluun mennessä ja haluaako tämä palata?

 

SUPERMARSU

Su 17.6. klo 10:30 @ Iso teltta (9€)

Nuori Emilia tulee lemmikkimarsunsa puremaksi ja saa tämän myötä Supermarsun voimat. Jättiläismarsun opastuksessa Emilialle valkenee, että niitä on käytettävä toisten auttamiseksi. Elokuva sijoittaa itsensä näin osaksi nykyisin valloillaan olevaa supersankari-trendiä, tuoden kuitenkin tämän genren myös lapsikatsojien ulottuville. Emilia ystävystyy koulukiusatun Simon kanssa ja näiden ystävyys nousee elokuvan keskiöön yhdessä Itämeren saastumisongelman kanssa. Supermarsu on toivorikas ja vilkastempoinen elokuva, joka on tehty lapsikatsojaa kunnioittaen.

 

PIKKU PRINSSI 3D

Su 17.6. klo 12:30 @ Lapinsuu (9€)

Antoine de Saint-Exupéryn klassikko onnistuneena koko perheen animaationa. Mark Osborne ohjaa uskollisena alkuteokselle, mutta ottaa kehyskertomuksessa oivallisia vapauksia. Pikku prinssi ei ole vain lasten satu. Filmin vivahteikas animaatiotekniikka tavoittaa osuvasti tarinan ytimen. Kirjan piirrosjälki on tunnistettavissa, mutta elokuvallisin kosketuksin. Sadun tutut hahmot ja paikat heräävät henkiin ymmärtävässä, riemullisessa tulkinnassa.