Palkittu käsikirjoittaja ja ohjaaja Jonas Selberg Augustsén on kotoisin Ruotsin pohjoiselta maaseudulta ja päätynyt ammattiinsa mutkien kautta; ensin hän toimi puuseppänä, sitten muotiteollisuudessa. Elokuvaohjaajaksi Selberg Augustsén valmistui Göteborgin yliopistosta vuonna 2003. Lopputyö Hus, torn, stenmurar & en och en annan drake on omaääninen, esseistinen dokumentti, ja se määritteli pitkälle, millaisia elokuvia tekijältä oli odotettavissa. Kalven och friheten (2005) on lyhyt dokumentti karkailevasta vasikasta, lyhyt fiktio Processen (2007) taas Kafka-vaikutteinen kertomus kirjailijoiden soutumatkasta. Läpimurto oli pitkä dokumentti Trädälskaren (2008), jossa kolmihenkinen kuvausryhmä (ja koira) rakentaa 14-metrisen puumajan pohjoisen rauhaan.
Selberg Augustsénin tyyliä ja rajaseutujen ihmisten mielenmaiseman hahmottamista on verrattu Roy Anderssoniin ja Aki Kaurismäkeen, ja itse hän on myöntänyt, että veri vetää kohti mystistä Suomea. Selberg Augustsénin rakastetuimpia lyhytelokuvia ovat meänkielinen Höstmannen (2010) ja saamenkielinen Myrlandet (2011) vinoine henkilöineen ja vääjäämättä kohti räjähdyspistettä kehittyvine asetelmineen. Göteborgin elokuvafestivaaleilla vuonna 2011 kuvattu haastatteludokumentti Rum 1112 (2012) kartoittaa elokuvantekijöiden suhtautumista filmille kuvatun elokuvan kuolemaan. Draamassa Sophelikoptern (2015) kolme nuorta lähtee palauttamaan isoäidin seinäkelloa, mutta tie-elokuvan meno nyrjähtää kohti absurdia.
Näytelmäelokuva Den längsta dagen (2020) kertoo komedian keinoin suomenkielisen, Pohjois-Ruotsissa elävän yhteisön pienistä ja suurista, yhtä kaikki ehtymättömistä ongelmista keskellä valoisinta kesää. Selberg Augustsénin katse on armollinen ja löytää arkisista tilanteista huumoria, mutta myös syviä merkityksiä.
Mia Öhman