Prinsessa Pikkiriikki

Ohjaaja: Lauri Maijala

Maa: Suomi

Vuosi: 2024

Kesto: 75 min

Kielet: suomi

Kategoria: , ,

Hannele Lampelan rakastettujen lastenkirjojen Prinsessa Pikkiriikki on seikkaillut kuvaniteiden ohella niin teatterilavoilla, kuunnelmassa kuin nyt myös valkokankaalla. Lauri Maijalan filmatisoima tarina tulevalle pikkuveljelleen jo valmiiksi mustasukkaisesta viisivuotiaasta, joka lähtee ystävänsä Prinsessa Pöjöläisen ja taikakoiransa Makkaran kanssa etsimään taikalinnaa, on varsinaista audiovisuaalista ilotulitusta.

Kellokosken ruukissa kuvatun sadun miljöö on pomppulinnoineen, karkkipuoteineen ja letunsyöntikisoineen epäilemättä kohdeyleisönsä mieleen. Mielikuvitus nousee siivilleen ja huumori kukkii surrealistisessa lasten maailmassa, jossa osa lavasteista muistuttaa pahvikulisseja, aikuiset ovat hieman hölmöjä, ja eloon heräävä pehmolelu loihtii nurmelle palatsin perin hämmästyttävin keinoin. 

Kuvausten aikaan kuusivuotias Ada Pusa säihkyy roolissaan anarkistisena mutta samalla elämästä oppivana Pikkiriikkinä. Koko perheen elokuva käsitteleekin viihdyttämisen ohella myös tärkeitä asioita nuorelle yleisölle ymmärrettävällä tavalla.

Joonatan Nikkinen