Talkoolaiset 2024

TALKOOLAISHAKU SODANKYLÄN ELOKUVAJUHLILLE 2024 ON ALKANUT!

Meille jokainen talkoolainen on yhtä arvokas taustastaan, koulutuksestaan, tekemästään työstä, varallisuudestaan tai yhteiskunnallisesta asemastaan riippumatta. Meillä kaikki talkoolaiset ovat samalla viivalla, eivätkä erilaiset talkootehtävät aseta ihmisiä erilaisiin arvojärjestyksiin. Jokainen työtehtävä ja sen tekijä on Sodankylän elokuvajuhlilla yhtä arvokas.

Otathan huomioon että festivaalimme pyörii 24h /vrk, joten työvuorot (noin 6 h/vrk) voivat sijoittua mihin tahansa vuorokaudenaikaan. Poikkeuksena keittiö, lastenhoito, info, ennakkotiimit, purkutiimi, klubi ja pubiteltta, joissa ei pääsääntöisesti tehdä töitä läpi yön.

Kaikissa asiakaspalvelua sisältävissä työtehtävissä tarvitaan kohtuullista suomen kielen taitoa, joten suomea osaamattomia emme pysty sijoittamaan ihan kaikkiin tiimeihin. Täytäthän hakemuksen suomeksi jos osaat kieltä riittävästi pärjätäksesi asiakaspalvelutilanteissa, kiitos!

Talkoolaishaku vuodelle 2024

Tervetuloa rakentamaan Sodankylän elokuvajuhlia 2024!

Vuoden 2024 festivaali järjestetään 12.-16.6.2024. Talkooväen olisi hyvä olla paikalla tiistaina 11.6. klo 18.30 mennessä. Varaudu olemaan Sodankylässä ma 17.6. asti, sillä kaikki osallistuvat festivaalin pystyttämiseen ja purkamiseen. Purkaminen tapahtuu festivaalin viimeisen näytöksen päätyttyä. Loppupurkamisen jälkeen, maanantai-iltapäivästä alkaen, festivaali tarjoaa kaikille talkoolaisille päättökaronkan kauniilla paikalla joen rannalla iloisissa tunnelmissa: saunomista, uimista, vapaamuotoista seurustelua ja tarjoiluista nauttimista hyvässä seurassa.

Festivaalitoimisto sijaitsee Kitisenrannan koululla, jossa on myös festivaalin lehdistökeskus, festivaali-info, neljä esityspaikkaa sekä talkoolaisten ilmoittautumis- ja ruokailutilat.

Ohjeeksi ensikertalaiselle:
Tarkoituksenamme on järjestää tasokas, spontaani ja ennen kaikkea hauska ja antoisa festivaali. Työskentely vaatii joissakin tilanteissa 110%:n suorituksen niin henkisesti kuin ruumiillisestikin. Varauduthan siihen, että kaikki eivät voi saada ensisijaisesti haluamaansa työtä, vaan festivaali pidättää oikeuden sijoittaa hakijat festivaalin tarpeen mukaisesti eri työtehtäviin.

Talkooväelle tarjotaan päivittäinen ruokailu, yhteismajoitus Sodankylän urheilutalolla, festivaalikatalogi ja festivaalipaita sekä vapaa-aikana ilmainen sisäänpääsy elokuviin. Jos sinulla on voimassa oleva anniskelupassi, järjestyksenvalvojakortti, ensiapukortti tai hygieniapassi, tai omaat kokemusta keittiö/kahvila/ravintola/baarityöstä, olet etusijalla tulla valituksi!

Valintaprosessista:
Talkoolaisrekry on jatkuvasti auki, mutta mitä aiemmin haet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on sijoittua ensisijaisiin hakukohteisiisi. Kun saat hyväksymiskirjeen, vastaathan siihen mahdollisimman pian ja varmistat näin talkoolaispaikkasi! Tarvitsemme noin 300 talkoolaista joka vuosi eri tehtäviin festivaalin aikana. Yleensä toukokuun alkuun mennessä olemme vastaanottaneet sopivia hakemuksia tarvitsemamme määrän. Aikataulu kuitenkin vaihtelee vuosittain hakemusmäärien mukaan. Myöhään lähetetyt, hyväksymättömät hakemukset odottavat peruutusjonossa mahdollisesti uudestaan vapautuvia paikkoja. Kannattaa siis hakea mahdollisimman ajoissa!

Aloitamme hakemuksien käsittelyn 1.4.2024 ja päätämme käsittelyn toukokuun loppuun mennessä. Kaikki valituksi tulevat saavat ilmoituksen ja lisäinformaatiota sähköpostitse.

HUOM! Jos olet lähettänyt hakemuksen, mutta et ole saanut vahvistusta, tai muutakaan yhteydenottoa, tarkistathan myös roskapostikansiosi. 

Ethän liitä hakemukseesi mitään linkkejä, paitsi liitteenä kasvokuvasi. Ohjelma voi tulkita linkit roskapostiksi ja estää lomakkeen lähettämisen. Kysymykset osoitteeseen: staff@msfilmfestival.fi
Huomaathan, että käsittelemme ainoastaan ne hakemukset, joiden jokainen kohta on täytetty.

Huom! Järjestyksenvalvojina toimivat talkoolaiset (järjestyksenvalvojakortti vaaditaan), saavat lisäetuina vip-passin (vapaa pääsy näytöksiin vapaa-ajalla jonojen ohi, koskee kaikkia muita näytöksiä paitsi elokuvateatteri Lapinsuun ja Kitisen kinon näytöksiä, joihin täytyy hakea lippu erikseen staff-lipputiskiltä), klubikortin (vapaa pääsy klubille vapaa-ajalla) ja piikin pubiteltalle (normaalin talkooruokailun lisäksi, ei sisällä alkoholijuomia).

Tarvitsemme myös joukon talkoolaisia jo 27.5.–3.6. (ennakkoryhmä I)  ja 3.–11.6. (ennakkoryhmä II) festivaalin rakentamiseen. Luvassa on mieletön työkokemus eli teltan pystytystä, katsomoiden ja esityspaikkojen rakentamista yms. sekä lisäksi valmistelevia toimiston ja infon töitä.

Vaatimuksina: Erotat vasaran pensselistä ja sinulla on ehdottoman reipas ja positiivinen asenne. Luvassa on erikoisetuna normaalien talkoolaisetujen lisäksi: vapaata koko festivaalin ajan.

Luodaan yhdessä TURVALLINEN TILA!

Sodankylän elokuvajuhlat noudattaa tapahtumissaan yhdenvertaisuuden ja turvallisemman tilan periaatteita. Jokaisella on oikeus osallistua Sodankylän elokuvajuhlien tapahtumiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.

Jokaisella on myös oikeus tuntea olonsa turvalliseksi tapahtumissa ilman pelkoa minkäänlaisesta syrjinnästä, häirinnästä, seksuaalisesta, fyysisestä tai verbaalisesta ahdistelusta.

Turvallisemman tilan periaatteilla ja toimintatavoilla pyritään luomaan tila, jossa kaikki pyrkivät omalla toiminnallaan rakentamaan yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä ja keskustelua.