TUURE KILPELÄINEN & TEHO MAJAMÄKI: KESÄTAIKA-KONSERTTI

lauantai 17.6. klo 19:00, liput 20 €, Pieni teltta

sunnuntai 18.6. klo 14:00-16:00, liput 20 €, Pieni teltta

Tuure Kilpeläinen esittää kirjoittamiaan lauluja, jotka hän on tehnyt sekä itselleen että muille artisteille. Konsertissa kuullaan Tuure Kilpeläisen säveltämiä ja sanoittamia kappaleita, joita ovat levyttäneet mm. Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann, Jonna Tervomaa, Anna Puu, Vuokko Hovatta, Kari Tapio ja Jorma Kääriäinen. Konsertissa kuullaan myös kappeleita vuosina 2003-2006 julkaistuilta Tuure Kilpeläisen sooloalbumeilta.

Kyseistä ohjelmistoa esitettiin menestyksekkäällä Kevättaika-kiertueella maalis-huhtikuussa 2023. Tuuren duokumppanina konsertissa toimii äänitaiteilija Teho Majamäki, joka luo esitettäviin lauluihin elokuvallisen ja taianomaisen äänimaiseman.

”Useat muille tehdyt biisit ovat lähteneet henkilökohtaisesta tilanteesta, olen kirjoittanut ne itselleni, joskus äidilleni tai jollekin läheiselle ihmiselle. Haluan jakaa näitä tarinoita tällä erikoiskiertueella, avata taustoja laulujen synnystä. Esityksessä kuullaan myös aikaisempaa soolotuotantoa sekä uusia, vielä julkaisemattomia biisejä. Ne ovat niin tuoreita, että ne sätkii. Konsertin ytimessä ovat tekstit ja herkkyys, pyrkimys läsnäoloon.”

Tuure Kilpeläinen on viidesti Emma-palkittu laulaja-lauluntekijä, jonka laulut ovat tulleet tutuiksi radiokanavilta sekä lukuisilta kiertueilta Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani -yhtyeen esittäminä. Kilpeläisen muuta tuotantoa ovat tulkinneet mm. Vesa-Matti Lori, Katri Helena, Jonna Tervomaa, Vuokko Hovatta, Kari Tapio, Samuli Edelmann, Jorma Kääriäinen ja Anna Puu. Ennen Karavaania hän on julkaissut sooloalbumeita vuosina 2003-2006. Viime syksynä Tuuren ja Kaihon Karavaanin polut erkanivat, ja nyt lauluntekijä suuntaa kohti uudenlaista maisemaa.

Teho Majamäki on pitkän linjan muusikko, jonka tehtävä on luoda läsnäolevia ja intuitiivisella tavalla luotuja tiloja. Teho on tunnettu duopari mm. Ismo Alangon, Tapani Rinteen sekä monien ulkomaisten artistien kanssa. Insrumentteina hänellä ovat pääasiassa melodiset lyömäsoittimet erilaisten eksoottisten, klassisten ja eletronisten lyömä- ja kosketinsoittimien ohessa. Teho Majamäki julkaisi ensimmäisen soololevynsä “Travelogue” vuonna 2016. Hän on tehnyt lisäksi useita teatteriproduktioita, joihin hän on luonut omaleimaisen äänimaailman.

Kesätaika-konserttien liput myydään lipunmyyntipisteissä.