KIITOS!

Elokuvafestivaalin rakentaminen on normaalioloissakin suuri työ ja monenlaisia yllätyksiä täynnä, mutta globaali pandemia on tuonut siihen ulottuvuuksia, joiden asettamat haasteet ja moninaiset kerrannaisvaikutukset ovat täysin omaa luokkaansa.
Viimeinen puoli vuotta onkin ollut melkoista vuoristorataa, johon pieni festivaaliorganisaatiomme on heittäytynyt pelottomasti, koko sydämellään ja kaikella sinnikkyydellään. Elokuva-aarteiden saattaminen yleisöjen ulottuville tänäkin vuonna on vaatinut uusia aluevaltauksia, kekseliäisyyttä ja ilman muuta myös reilun annoksen silkkaa hulluutta.
Kun elokuva-ala perinteisissä muodoissaan käy nyt eri rintamilla ankaraa kamppailua olemassaolostaan, on ensiarvoisen tärkeätä, että suuri yleisö tukisi taistelua palaamalla elokuvateattereihin. Suuren valkokankaan, pimeän teatterin ja yhdessä kokemisen lumoa ei millään voi kokea kotioloissa. Elokuvateatterit ovat ottaneet turvallisuusohjeet todella vakavasti ja turvallisuus on tärkeysjärjestyksen ykkönen.
Näinä entistäkin epävarmempina aikoina kaikkeen on varauduttava, mutta toivon ja uskon, että ensi kesänä järjestämme kaikkemme antaen 35-vuotisjuhlat tavalla tai toisella pääkallonpaikalla Sodankylän Lapinsuussa ja muissa perinteisissä esitystiloissamme.
Ja loppuun kiitos jokaiselle, joka osallistui Sodankylä ikuisesti -festivaalin tapahtumiin, katsoi leffoja, osti näytöslippuja ja omalla panoksellaan osallistui tämän merkillisen vuoden tapahtumiimme. Suunnattoman suuri ja lämmin kiitos yleisöllemme, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille.