Leffaraati, keskustelutilaisuudet ja Festaribaari huipentavat virtuaalisen Sodankylä ikuisesti -festivaalin

SODANKYLÄ IKUISESTI -virtuaalifestivaali esittää elokuvien, aamukeskustelukoosteiden ja tuoreiden tekijähaastatteluiden runsaasti muutakin ohjelmaa 10.–14.6.2020. Luvassa on useita ajankohtaisiin aiheisiin syventyviä keskustelutilaisuuksia ja Sodankylästä tuttuja kohokohtia Ville Virtasen luotsaamasta Leffaraadista karaokenäytökseen. Poikkeuksellisissa olosuhteissa tilaisuudet tuodaan yleisön ulottuville internetin välityksellä.

Ville Virtasen isännöimä Leffaraati on innostanut Sodankylän kävijöitä jo vuosien ajan. Nyt asiantuntijavieraiden leffaruodinta tuodaan kaikkien nähtäväksi. Tämänvuotisen Leffaraadin osallistujat julkistetaan tuttuun tapaan vasta h-hetkellä! Kuvassa raadin riemua viime kesältä.

Ilmastonmuutos ja elokuva -matineassa keskustellaan muun muassa globaalin ilmastokriisin näkymisestä elokuvissa Beasts of the Southern Wild ja Nainen sotajalalla. Helsingin yliopiston meteorologian professori Timo Vesala johtaa asiantuntijajoukkoa, johon kuuluvat Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksen tutkimuskoordinaattori Eija Juurola, Tekirin johtava konsultti, pitkäaikainen ympäristöaktivisti ja kampanjoitsija Sini Harkki, Helsingin yliopiston dosentti ja Ilmastoisovanhemmat-aktivisti Matti Nummelin, Laura Höjer Elävä Itämeri Säätiöstä sekä Ilmakehätieteiden keskuksen metorologian professori Heikki Järvinen.

Työ ja toimeentulo taiteen ja tapahtumien kentillä -teemaan syventyvät Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, muusikko Markus Nordenstreng, ohjaaja-näyttelijä Heikki Kujanpää ja No Fear Agency & Promotion Oy:n toimitusjohtaja Vesa Ristimäki. Keskustelun pohjana on neljä aihetta koskettavaa elokuvaa, Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä ja Kauas pilvet karkaavat sekä Sataako jouluksi lunta ja Nainen sotajalalla.

Festivaalihumun kruunaa virtuaalinen Festaribaari, joka avataan Facebookiin Sodankylä ikuisesti-festivaalin avajaispäivänä keskiviikkona 10.6. Tervetuloa!

Elokuvien ja muiden tapahtumien katselu tapahtuu verkossa tietokoneen tai mobiililaitteen kautta. Katseluun tarvitaan internetyhteys, katselulaite ja maksukortti. Katselualusta linkitetään festivaalin kotisivuille (msfilmfestival.fi) 8.6. alkaen. Elokuvat ovat katsottavissa vain Suomen rajojen sisäpuolella, myös näytöskohtainen katsojamäärä on rajallinen. Festivaalin ohjelma-aikataulu julkistetaan keskiviikkona 3.6., sarja- ja näytöskohtaisten lippujen ennakkomyynti alkaa maanantaina 8.6. Tarkemmat käyttöohjeet päivitetään sivustolle msfilmfestival.fi, tulossa on myös opastava neuvontapuhelin.

 

Sodankylän elokuvajuhlat kiittää yhteistyökumppaneitaan

Ammattiliitto Pro ry, EU/Creative Media, Finland Festivals ry, Festival Scope, Audiovisuaalisen Kulttuurin Edistämiskeskus (AVEK), Shift72, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Kansallinen Audiovisuaalinen Instituutti (KAVI), Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Nordisk Kultur Fond, Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM), Suomen Elokuvasäätiö (SES), Sodankylän kunta, Suomen kulttuurirahasto Lapin rahasto, Tieteen tiedotus ry, YLE Teema, Goethe-instituutti.

Kuva: Anniliina Lassila