Ammattiliitto Pron keskustelutilaisuus: Kärjistyvä yhteiskunnallinen vastakkainasettelu ja luovien alojen muuttuva asema

Ammattiliitto Pron keskustelutilaisuus: Kärjistyvä yhteiskunnallinen vastakkainasettelu ja luovien alojen muuttuva asema

Keskustelu siitä, miten työelämän heikennykset, kulttuurialojen leikkaukset ja ylipäänsä kylmenevä yhteiskunnallinen ilmapiiri vaikuttaa taiteen sisältöihin ja sen tekemisen edellytyksiin.

Kulukuripolitiikan mukaan kulttuurin tekijät eläkööt kysynnän ja tarjonnan mukaan, teostensa tuotoilla, vaikka luovilla sisällöillä on merkittävä vaikutus sekä kansantalouteen että kansalliseen identiteettiin ja hyvinvointiin. Viime aikojen lainsäädännön heikennykset rajoittavat työntekijän mahdollisuuksia vaikuttaa omien työehtojensa parantamiseen.

Miten yhteiskunnallisen polarisaation kärjistyminen ja valtiontalouden sopeutustoimet näkyvät kulttuurialalla ja erityisesti elokuvan sisällöissä? Onko taiteen tehtävänä heijastaa vai haastaa yhteiskunnan jakolinjoja? Mikä on kulttuurileikkausten vaikutus elokuvan toimintaedellytyksiin, millaisia kerrannaisvaikutuksia on av-alan tuotantotukien leikkauksilla?

Keskustelemassa ovat elokuvaohjaaja Saara Cantell, näyttelijät Oona Airola ja Martti Suosalo sekä Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen. Keskustelua vetää Voima-lehden kustantaja ja toimittaja Tuomas Rantanen.

Pieni teltta, lauantai 15.6. klo 16–17

 

Kuva elokuvasta Neljä pientä aikuista (2023)