Leffaraati

Leffaraati tulee taas!

Sodankylän elokuvajuhlien räävitön ja rakastettu Leffaraati saa jatkoa, tällä kertaa näyttelijä ja näyttelijäntaiteen professori Elina Knihtilän luotsaamana!

Sodiksen Leffaraadin esikuvina ovat brittitelevisiosta tuttu Juke Box Jury sekä kotimainen tv-suosikki Levyraati. Suomalaisten sydäntä lähellä läpi vuosikymmenten pysynyt Levyraati oli ensimmäinen suomalaisella televisiokanavalla esitetty formaattiohjelma ja olennainen osa kotimaista viihdetarjontaa niin vuosina 1961–1997 ja 2002–2005 kuin jälleen uudella energialla 2024–.

Hittibiisien sijaan Sodankylässä mittaa toisistaan ottavat elokuvat, mutta mitä arvostellaan ja kenen toimesta – se pysyy visusti salaisuutena tapahtumaan alkuun saakka. Varmaa kuitenkin on, että neljä tarkoin valittua raatilaista ammentavat kaiken sanallisen varastonsa nähtyjen elokuvien kuvailemiseen. Luvassa on mitä mainiointa verbaaliakrobatiaa sekä ajankohtaisinta ja sensuroimattominta Sodista. Vuodesta toiseen Leffaraati on festivaalin ohittamaton tapaus. Action!

Kitisenrannan koulu, sunnuntai 16.6. klo 12.45–14.15