Sodankylän 38. elokuvajuhlat 14.-18.6.2023

Sodankylän 38. elokuvajuhlia vietetään napapiirin tuolla puolen jälleen 2023! Keskiyön auringon alla kohtaavat maailman kuuluisimmat elokuvaohjaajat, uuden elokuvan nousevat nimet, kansainvälinen yleisö ja tavallinen kadunmies välittömässä ja lämpimässä ilmapiirissä. Festivaalia leimaa ennen kaikkea rakkaus elokuvaan, täältä puuttuvat jäykät muodollisuudet eikä byrokratian viidakkoon eksymisestä ole pelkoa.

Elokuvia näytetään neljässä esityspaikassa ympäri vuorokauden. Vuorokaudenajalla ei ole merkitystä, aurinko paistaa yhtä kirkkaana astuipa yleisö ulos esityksestä kello neljältä aamulla tai iltapäivällä. Elokuvanäytökset alkavat avajaispäivänä keskiviikkona 14.6. jo aamupäivällä ja jatkuvat siitä lähes yötä päivää myöhäiseen sunnuntai-iltaan 18.6. saakka.

Erityisen suosittuja ovat olleet vuosittain järjestetyt mykkäelokuvaesitykset elävän musiikin säestyksellä. Elokuvajuhlat kruunataan päävieraiden aamukeskustelutilaisuuksilla. Ketäpä ei kiinnostaisi, minkä elokuvan maailman kuuluisimmat ohjaajat ottaisivat mukaansa autiolle saarelle!

  • Ensimmäiset ohjelmistopaljastukset maaliskuussa 2023.
  • Koko ohjelmisto ja tekijävieraat julkaistaan toukokuussa 2023
  • Festivaalin ohjelmakartta julkaistaan maanantaina 29.5.2023
  • Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 31.5.2023
  • Sodankylän 38. elokuvajuhlat 14.-18.6.2023

Matkat & majoitus: msfilmfestival.fi/matkat-ja-majoitus/

Kannatusjäsenyys 2023: msfilmfestival.fi/yhteystiedot/kannatusjasenyys/