Sodankylän elokuvajuhlat muuttaa muotoaan

Sodankylän elokuvajuhlille elämää suuremmat elokuvat ja festivaalin mahdollistava yleisö ovat aina olleet keskeisin ja tärkein olemassaolon perusta. Festivaaliorganisaatio on perinteisen tapahtuman valmistelun rinnalla tehnyt kaiken mahdollisen ja mahdottomaltakin tuntuvan varmistaakseen elämysten tarjoamisen yleisölle vallitsevien olosuhteiden sallimilla tavoilla tänäkin kesänä.

”Suuren yleisötapahtuman järjestäminen poikkeusolosuhteissa on haaste, jota kukaan ei toivonut eikä odottanut kohtaavansa”, festivaalin toiminnanjohtaja Ari Lehtola toteaa. ”Alkujärkytyksestä toivuttuamme totesimme, että haasteiden lisäksi vallitseva tilanne antaa meille tilaisuuden tehdä jotain uutta ja ainutlaatuista. Toivomme, että uskollinen yleisömme pysyy rinnallamme myös näinä poikkeuksellisina aikoina.”

Sodankylän elokuvajuhlat noudattaa viranomaisten ohjeita ja haluaa varmistaa yleisön, tekijävieraiden, talkootyöläisten ja työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden. Elokuvajuhlia ei peruta eikä siirretä, vaan festivaali muuttaa muotoaan ja järjestäjät tuovat sen suoraan osallistujiensa olohuoneisiin. Yleisötapahtumalle vaihtoehtoinen toteutustapa on parhaillaan työn alla ja ohjelmasta tiedotetaan lisää lähiaikoina. Luvassa on elokuvanäytöksiä, tapahtumia sekä erilaisia, yleisöä osallistavia aluevaltauksia.

Elokuvaohjelmisto vieraineen julkistetaan toukokuun alussa, kun festivaali järjestää tiedotustilaisuuden verkkosivuillaan.

Kuva: Santeri Happonen