Sodankylän elokuvajuhlat Karkkilan Kino Laikassa 4.-5.11.!

Sodankylän elokuvajuhlat, karkkilalainen Kino Laika ja Karkkilan kaupunki järjestävät viime syksynä antoisaksi menestykseksi osoittautuneen marraskuisen viikonlopun elokuvatapatuman toisen kerran. Perjantaina 4.11. ja lauantaina 5.11. esitetään yhteensä seitsemän elokuvaa, joukossa useita Suomen ennakkoensi-iltoja, ja näytöksiä piristää lukuisten tekijävieraiden läsnäolo. Tuskin maan päällä on keksitty parempaa tapaa viettää halloweenia ja/tai pyhäinpäivää!

Ennakkonäytöksinä ennen marraskuun ja joulukuun lopun ensi-illoista on ohjelmassa kaksi odotettua kotimaista ohjaajavieraineen: Aleksi Salmenperän hieman komediallinen perhedraama Kupla ja Reetta Huhtasen lastenelokuva Kiljuset!.

Karkkilassa kuvatun Kuplan esittelevät käsikirjoittaja-ohjaaja Salmenperä sekä paitsi pääosissa näyttelevä että myös elokuvan tuottajana toiminut Minna Haapkylä. Jalmari Finnen klassisten Kiljus-kirjojen filmatisoinnin ohjaaja Huhtanen muistetaan moninkertaisesti palkitun dokumentin Aatos ja Amine tekijänä.

Myös Jonas Selberg Augustsénin ruotsinsuomalaisista kertova Päivä ilman yötä on ”melkein kotimainen”, kun dialogikielenä suomi ja pääosissa nähdään muiden muassa Ville VirtanenMaria HeiskanenPirjo Lonka ja Kari Hietalahti – joka Napapiirin juhannuksena filmatun elokuvan näyttelijöistä saapuu Karkkilaan, samoin kuin lapsia esittävät Olavi ja Helmi Lahti.

Viime kesän Sodankylän festivaaliohjelmistosta esitetään Karkkilassa kaksi ranskalaista tärppiä: maineikkaan Jacques Audiardin seksikäs romanttinen komedia Pariisi, 13. kaupunginosa (käsikirjoittajina mm. Céline Sciamma) ja Audrey Diwanin realistinen aborttidraama Happening. Venetsian filmijuhlien Kultaisen leijonan viime vuonna voittanut Happening on ajankohtainen myös käsikirjoituksensa ansiosta – elokuva on harvoja tuoreen Nobel-voittajan Anne Ernaux’n omaelämäkerrallisten romaanien filmatisointeja ja niistä merkittävin.

Elokuvatapahtuman seitsemäs elokuva on ulkomainen Suomen ennakkoensi-ilta, amerikankorealaisen Kogonadan runollisen kaunis, futuristinen perhedraama After Yang. Colin Farrelin tähdittämän elokuvan ohjaaja saavutti huomiota jo esikoispitkällään Columbus, joka sijoittui Eero Saarisen suunnittelemiin rakennusmiljöihin.

Ei-suomenkielisissä elokuvissa on kaikissa käännöstekstit suomeksi. Esitysajat ja lippuvarukset selviävät kätevästi Aki Kaurismäen ja Mika Lätin isännöimän Kino Laikan kotisivulta (www.kinolaika.fi). Helsingistä pääsee tapahtuman toisen päivän esityksiin myös ilmaisella edestakaisella bussikuljetuksella (lähtö ravintola Coronan edestä), niin kauan kuin paikkoja riittää Laikan lipunmyyntisivulta.

Perjantai 4.11.

klo 18:00 ENNAKKONÄYTÖS Kupla – ohjaaja Aleksi Salmenperä ja näyttelijä Minna Haapkylä paikalla

klo 21:00 Pariisi, 13. kaupunginosa (ohj. Jacques Audiard)

Lauantai 5.11.

klo 13:00 Happening (ohj. Audrey Diwan)

klo 15:00 ENNAKKONÄYTÖS Kiljuset! – ohjaaja Reetta Huhtanen paikalla

klo 17:45 Päivä ilman yötä – näyttelijä Kari Hietalahti paikalla

klo 20:45 ENNAKKONÄYTÖS After Yang (ohj.Kogonada)

Lisätietoja www.kinolaika.fi

Varaa paikka ilmaiseen bussikuljetukseen HKI-KARKKILA-HKI lauantaina 5.11.!
Kuljetus Helsingistä Kino Laikaan 5.11. – Kino Laika