Keväinen mykkäelokuvakonsertti Helsingin Bio Rexissä 18.5.

Lähtölaskenta Sodankylän elokuvajuhlille alkaa remontoidun Bio Rexin tiloissa Helsingissä perjantaina 18.5. Yhdessä Korjaamo Kinon kanssa järjestettävässä elokuvakonsertissa nähdään Dziga Vertovin Neuvostoliiton suuruuden vuosiin sukeltava dokumenttielokuva Yhdestoista vuosi. Musiikista vastaavat Sodis-konkarit Cleaning Women!

Peter von Bagh on kuvannut Vertovin elokuvaa näin: “Dziga Vertovin Yhdestoista vuosi on monien laajojen aihelmien tiheä orkestrointi, jossa tiedottavat ja lyyriset ainekset vuorottelevat vaivattomasti. (…) Yhdestoista vuosi on ohjaajansa häikäisevä tallennus arjen monilta alueilta, luonnon kesyttämisen ja yhteiskuntatunteen visuaalinen orkestraatio, jossa kauneuden ristiriidat ja monimuotoisuudet tuodaan esiin unohtumattomalla tavalla.” Elokuva nähdään 35-millimetrisenä filmikopiona.

Cleaning Women on niittänyt mainetta kokeellisella musiikillaan ja muun muassa siivousvälineistä valmistetuilla soittimillaan jo kahden vuosikymmenen ajan. Kulttibändi on ansioitunut rock-lavojen lisäksi mykkäelokuvien säestäjänä, joka on puhaltanut klassikkoelokuviin uutta energiaa niin Sodankylässä, Tromsøssa kuin Mexico Cityssäkin.

Esitys on juhlallinen alkusoitto 13.–17.6. järjestettäville Sodankylän elokuvajuhlille sekä juuri remontoidun Bio Rexin toukokuun ennakkonäytösviikonlopuille.

Liput: 13 € Korjaamo Kinon sivuilla.

HUOM! Vuoden 2018 kannatusjäsenpakettimme sisältää kaksi vapaalippua näytökseen. Etkö vielä kuulu kannatusjäseniimme? Tule mukaan!