Tervetuloa Sodankylän elokuvajuhlille 12.–16.6.

Sodankylän elokuvajuhlia vietetään jo 39. kertaa 12.–16. kesäkuuta 2024! Festivaali kokoaa Napapiirin tuolle puolen niin legendaarisia elokuvantekijävieraita kuin uuden sukupolven nousevia tähtiäkin ja tarjoilee sekä tuoreimpia elokuvahelmiä että elokuvahistorian havinaa. Keskiyön auringon alla tulevat yhteen elokuvarakastajat eri puolilta Suomea ja maailmaa nauttimaan Sodankylän ainutlaatuisesta elokuvahurmoksesta ja mutkattomasta tunnelmasta.

Sodankylässä elokuvan juhla jatkuu läpi vuorokauden, sillä näytökset pyörivät tuttuun tapaan kellon ympäri kaikissa neljässä esityspaikassa. Oli kellonaika mikä hyvänsä, keskiyön aurinko pitää virkeänä elokuvaesityksestä ulos astuessa! Elokuvista ja muusta festivaaliohjelmasta pääsee nauttimaan keskiviikkoaamupäivästä 12.6. alkaen aina myöhäiseen sunnuntai-iltaan 16.6. asti.

Vuosittain yleisölle ikimuistoisimpiin Sodankylä-kokemuksiin lukeutuvat perjantai- ja lauantai-iltojen upeat mykkäelokuvakonsertit. Festivaalin legendaarisissa aamukeskusteluissa taas elokuvantekijävieraat paljastavat yleisölle muun muassa, minkä elokuvan ottaisivat mukaansa autiolle saarelle.

On aika valmistautua festivaaliin, sillä ensimmäisiä ohjelmistopaljastuksia on luvassa jo huhtikuussa! Sodankylän elokuvajuhlien vuoden 2024 ohjelmisto ja tekijävieraat julkaistaan toukokuun aikana.

Sarjakortit tulevat myyntiin 27.5., ja festivaalin ohjelmakartta julkaistaan tiistaina 28.5. Näytöslippujen ennakkomyynti alkaa verkossa torstaina 30.5. klo 12.00.

Lue lisää matkojen ja majoituksen varaamisesta festivaalille

Tue festivaalia liittymällä kannatusjäseneksi

Kuva: Jacky Law