Veikkaus ja Sodankylän elokuvajuhlat yhteistyössä

Alussa oli Sodankylän yötön yö, kourallinen hyviä ystäviä, palava rakkaus elokuvaa kohtaan ja unelma, joka oli riittävän hullu toteutettavaksi.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Sodankylän elokuvajuhlat on käsite, joka tunnetaan kaikkialla; kenties se kaikkein maanläheisin, omaleimaisin ja laadukkain elokuvan ystävien kokoontumisajo koko maailmassa.

Napapiirin kesäisen yötaivaan valo ja vaiti virtaava Kitinen, mykkäelokuvan kohtalokkainta kohtausta säestävät jouset. Yhä yönäytöksestä pyörryksissä aamupalapöytään vaeltava katsojien katras.

Sormet, jotka pujottautuvat ujosti vierustoverin sormien lomaan klassisen rakkaustarinan näytöksen aikana. Se hetki, kun kesätyörahoillaan pohjoiseen matkustanut elokuvaopiskelija juoksee kaatosadetta karkuun terassitelttaan ja päätyy juttusille ohjaajaesikuvansa kanssa.

Näitä hetkiä on tänäkin kesänä mukana luomassa Veikkaus, jonka tuotolla Suomen elokuvasäätiö tukee Sodankylän elokuvajuhlia – tänäkin vuonna 115.000 euron edestä. Yhteistyössä Veikkauksen kanssa varmistamme, että valkokankaan lumosta saadaan nauttia napapiirillä myös tulevina kesinä.

Ari Lehtola
Toiminnanjohtaja
Sodankylän elokuvafestivaali ry

Veikkaus – Liikunnalle, taiteelle, tieteelle ja nuorisotyölle 10 miljoonaa euroa vuoden jokaisena viikkona.

 

Veikkaus