Elokuvat ja muu ohjelmisto perjantaina 12.6.

Perjantain aamukeskusteluissa kuultiin punnittua puhetta ja uskomattomia anekdootteja ohjaajajättiläisiltä Mike Leigh, John Boorman ja Agnieszka Holland. Keskustelut ovat nyt katsottavissa scope.msfilmfestival.fi!

Mestariluokassa Jennifer Barker johdattaa meidät mestarillisten animaatioelokuvien The Painting ja Marona’s Fantastic Tale (tulossa katsottavaksi sunnuntaina klo 14.30) kaihoisan kauniiseen maailmaan. Työ ja toimeentulo taiteen ja tapahtumien kentällä -paneelikeskustelussa taiteen piinkovat ammattilaiset ja Sodankylän elokuvajuhlilta tutut henkilöt keskustelevat siitä, miten monin tavoin koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset kurittavat kulttuurialaa. Mukana ovat näyttelijä-ohjaaja Heikki Kujanpää, muusikko Markus Nordenstreng, tapahtumajärjestäjä ja tuottaja Vesa Ristimäki ja Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen. Keskustelua johtaa toimittaja ja tuottaja Iida Simes.

Sodiksen Festaribaarissa keskustellaan tänään elokuvakasvatuksesta klo 16–17, kylmän sodan perinnöstä klo 19–20 ja baari-illan huipentaa syventyminen konfliktin teemaan Mike Leigh’n elokuvassa Peterloo ja Jean-Pierre ja Luc Dardennen elokuvassa Young Ahmed. Tarkemmat tiedot löytyvät ihanan eläväisestä baariryhmästä, tervetuloa mukaan!

Perjantaina katselualustalle vapautuu tietysti myös lisää elokuvia! Aamukeskustelussa kuullulta Agnieszka Hollandilta nähdään tänään Berliinissä palkittu Jäljet ja toisen maailmansodan kuohuihin sukeltava Europa, Europa, huomenna lauantaina luvassa on Suomen ensi-iltansa saava uutuus Charlatan. Jäljet ja Mike Leigh -uutuus Peterloo esitetään muuten suomenkielisillä teksteillä! Elokuvien tekstitysvaihtoehdot löytyvät katseluikkunan alareunasta CC-merkitystä kuvakkeesta. Osassa elokuvista on suomenkielinen tekstitys, osa on tekstitetty englanniksi.

Saksalainen Nora Fingscheidt on entinen elokuvajuhlien talkoolainen, joka palasi viime kesänä Sodankylään juhlittuna ohjaajana. Hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa System Crasher on rankka, mutta koskettava kertomus 9-vuotiaasta Bennistä. Brasilialaisohjaaja Gabe Klingerin Porto puolestaan on ylistetty, polttavan aistillisesti sykkivä kolmiodraama. Perjantai-illan huipentaa tiettävästi ensimmäinen virtuaalinen karaokenäytös! Suomi Finland Sing-along on yli kahdenkymmenen musiikkikohtausten potpuri, jossa ’’vanhan” suomifilmin ikivihreät kohtaavat uudemman tuotannon helmet. Kannustamme mitä lämpimimmin kaikkia laulamaan kotikatsomoissaan!

Loppuun vielä muistutus: päiväkohtaisten näytösaikojen jälkeen elokuvat & keskustelut ovat katsottavissa vielä 5 päivää lipunostohetkestä!