KOTIMAISET TEKIJÄVIERAAT

Jussi Vatanen on palkittu näyttelijä, joka tunnetaan mm. Kimmo-televisiosarjasta sekä Napapiirin sankarit -elokuvasta. Vatanen näyttelee toista pääosaa Aki Kaurismäen uudessa Kuolleet lehdet -elokuvassa yhdessä Alma Pöystin kanssa. Pöysti hurmasi yleisön Tove-elokuvassa, josta hän pokkasi parhaan naispääosan Jussi-palkinnon. Pöysti on aikaisemmin tehnyt pitkän uran teatterissa ja näytellyt esimerkiksi Aku Louhimiehen Vuosaari-elokuvassa. Kuolleiden lehtien lisäksi Pöysti nähdään Sodankylässä palkitussa Blue Note -lyhytelokuvassa.

Hanna Västinsalo on molekyyligenetiikan tohtori, joka on lisäksi opiskellut elokuvaohjausta Yhdysvalloissa. Västinsalon elokuvia on näytetty lukuisilla eri festivaaleilla ja hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa Palimpsest sai viime vuonna huikean vastaanoton Venetsian elokuvajuhlilla.

Juha Suonpää on valokuvaaja, elokuvantekijä, tutkija ja opettaja. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta ja sai tohtorin arvonimen Helsingin Taideteollisesta korkeakoulusta. Ennen Ilveskuiskaajaa Suonpää on ohjannut kaksi luontoaiheista dokumenttielokuvaa.

Terhi Panula on pitkän uran tehnyt näyttelijä ja tanssija. Panula on näytellyt monissa suomalaisissa elokuvissa sekä esimerkiksi Kotikatu-televisiosarjassa. Panulan tähdittämistä elokuvista Sodankylässä nähdään Takiaispallo ja Eläköön itsemurhaaja!.

Anna Paavilainen on näyttelijä ja elokuvaohjaaja, joka on näytellyt mm. Pamela Tolan Teräsleidit-elokuvassa sekä Inari Niemen Joulumaassa. Paavilaisen ohjaama, Laura Birnin kanssa käsikirjoittama lyhytelokuva Kaksi ruumista rannalla voitti parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinnon vuonna 2020. Kikka! on Paavilaisen ensimmäinen pitkä elokuva.

Sara Melleri on palkittu näyttelijä ja laulaja, joka näyttelee pääosaa Kikka!-elokuvassa. Melleri sai roolistaan parhaan pääosan Jussi-palkinnon. Lisäksi hän on saanut parhaan naissivuosan Jussi-palkinnon roolistaan Marja Pyykön elokuvassa Sisko tahtoisin jäädä.

Mikko Myllylahti on runoilija ja elokuvantekijä. Myllylahti julkaissut neljä runokokoelmaa ja hänen teoksensa Väylä voitti Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon vuonna 2012. Myllylahti on käsikirjoittanut Juho Kuosmasen ohjaaman elokuvan Hymyilevä mies. Metsurin tarina on hänen ensimmäinen pitkä ohjaustyönsä.

Tommi Korpela on yksi Suomen meritoituneimmista näyttelijöistä. Korpela on näytellyt esimerkiksi Aleksi Salmenperän elokuvassa Miehen työ sekä Salmenperän tuoreessa elokuvassa Kupla.

Pavel Andonov on suomalais-bulgarialainen käsikirjoittaja ja ohjaaja. Andonov on opiskellut Lontoossa ja käsikirjoittanut sekä ohjannut useita lyhytelokuvia. Sodankylässä Andonovilta nähdään hänen London Film Schoolin valmistujaisteoksensa Blue Note.